Banc de recursos per l’abordatge de les violències masclistes

Els continguts sobre violència masclista inclouen les diferents formes de violència masclista que poden aparèixer en l’entorn laboral, el protocol com a eina per prevenir i abordar l’assetjament, així com unes pautes d’actuació davant d’un cas de violència de gènere.

1. El protocol contra l’assetjament sexual i per raó de sexe

El protocol contra l’assetjament sexual i per raó de sexe és un document indispensable i obligatori per a totes les empreses, independentment del nombre de persones treballadores.

És una eina que recull un seguit d’acords i compromisos per donar resposta a situacions susceptibles d’assetjament que es poden donar en l’àmbit laboral. A més, és una oportunitat ideal per iniciar un procés de sensibilització, reflexió i debat sobre l’abordatge de l’assetjament.

Documents de suport:

2. Quines violències masclistes apareixen a la feina?

Les violències masclistes també es manifesten en l’àmbit laboral, però sovint passen desapercebudes o es normalitzen. En aquest vídeo analitzem quines formes poden prendre, com identificar-les i per què és fonamental actuar per erradicar-les. Només amb consciència i compromís podem construir espais de treball segurs i igualitaris. Denunciar-les i visibilitzar-les és el primer pas per posar-hi fi.

Documents de suport:

3. Què fer si des de l’empresa una companya pateix violència de gènere?

L’acreditació de la situació de violència de gènere es pot fer mitjançant una sentència condemnatòria per violència de gènere, una ordre de protecció o qualsevol altra resolució judicial que estableixi mesures cautelars a favor de la víctima. També es pot acreditar a través d’un informe de serveis socials, serveis especialitzats o serveis d’acollida per a víctimes de violència de gènere de l’Administració Pública competent

Documents de suport: