Formació-Taller Protocol contra l’assetjament sexual i per raó de gènere (1ª part online) – Membres API
Segons la darrera macro enquesta de la delegació del Govern de les violències masclistes, en el darrer any 400.000 dones han patit assetjament sexual en l’entorn laboral. Tanmateix, només un 10 % denuncia aquests casos. Què podem fer les empreses? Tenir un protocol i saber-lo aplicar.
A la Fundació SORLI tenim experiència elaborant i acompanyant a empreses i entitats en l’aplicació del Protocol contra l’assetjament sexual i per raó de sexe. Aquesta experiència ens col·loca davant una realitat que dificulta l’aplicació correcta del Protocol, que hauria de garantir la protecció de les persones involucrades i la bona resolució del cas.
Entenem el Protocol com una guia que ens porta de la mà, acompanyant-nos des del moment de la demanda d’ajut fins a la resolució del cas. Però la realitat és ben diferent. El protocol s’assimila més a unes instruccions per muntar un moble, però on hi manquen els dibuixos, les eines i la forma final que aquest hauria de tenir. Per tant, naturalment la majoria de persones es troben perdudes i insegures.
L’objectiu del webinar i del taller és donar aquestes pautes bàsiques necessàries per passar per totes les fases del Protocol, tenint el dibuix i les eines que necessiten, i finalment una foto de com ha de ser aquesta resolució del cas.
CONTINGUTS
- Les fases del protocol contra l’assetjament sexual
- Les persones i rols que participen a la Comissió del Protocol
- Per on començar:
• Canals d’arribada d’una denuncia
• Funcions i atributs de la persona de referència
• Funcions i atributs de les persones en el procés d’investigació
• La Comissió del protocol i el seu paper - Tancament d’un cas i reparació de la plantilla de l’empresa
PERSONES DESTINATÀRIES
Formació dirigida a les persones responsables dels recursos humans i de talent a les empreses i professionals de qualsevol àmbit responsables d’elaborar i posar en marxa el Protocol contra l’assetjament sexual i per raó de gènere. L’objectiu d’aquesta activitat és oferir-los el marc pràctic imprescindible per poder abordar els casos d’assetjament sexual.
METODOLOGÍA
Tant el webinar com el taller presencial es duen a terme de forma interactiva amb els i les participants.
El webinar està dedicat a explorar, amb ajut d’un seguit de vídeos, els “punts calents” o “nusos” que planteja l’aplicació del Protocol.
El taller presencial està dedicat a posar en pràctica allò que s’ha analitzat i après en el webinar, obrint l’espai de reflexió i participació dels i de les alumnes.
PROFESSORA
Berta Canals i Renau, directora de la Fundació SORLI, experta en igualtat de gènere i violències masclistes a l’empresa. Especialista i formadora en el Protocol contra l’assetjament sexual.
QUAN I COM?
Aquest cicle pràctic es divideix en dues sessions:
- 1a sessió: Webinar introductori del protocol i la seva aplicabilitat. El 19 de gener de 2022 en horari de 10 a 12.00h.
- 2a sessió: Taller presencial per posar en pràctica l’activació del protocol. El 15 de febrer de 2022 en horari de 10 a 12.00 Sala de formació d’API Academy Gran Via de les Corts Catalanes, 622, pral. 08007 Barcelona
NOTA: EXCLUSIU per Col·legiats o associats del Col·legi d’Apis
Si vols més informació, visita la nostra pàgina Taller Protocol contra l’assetjament sexual
Deixa un comentari